Issues in Deploying Environment using MWS

Hi All,

I am getting the below error while deploying Environment in MWS.

Error deploying logical server type “Data Collection Services v7.1.2.0 (1)” version “7.1.2.0” to host “localhost”
Deployment Error: could not bind to path: http://tech.forums.softwareag.com:15001/services/IRemoteConfiguration.wsdl
One or more of the following configurations could not be deployed

System Identity
System Endpoint Registry
Configuration type “Journal Logging” version “7.0.0.0”
Configuration type “JNDI Configuration” version “7.0.0.0”
Configuration type “DataCollector Settings” version “7.0.0.0”

Error deploying logical server type “Analytic Engine v7.1.2.0 (1)” version “7.1.2.0” to host “localhost”
Deployment Error: could not bind to path: http://tech.forums.softwareag.com:15000/services/IRemoteConfiguration.wsdl
One or more of the following configurations could not be deployed

System Identity
System Endpoint Registry
Membership management
JDBC alias configuration type “Analytic Repository” version “7.0.0.0”
JDBC alias configuration type “Process Work Repository” version “7.0.0.0”
JDBC alias configuration type “Process History Repository” version “7.0.0.0”
JDBC alias configuration type “Process Model Repository” version “7.0.0.0”
JDBC alias configuration type “Common Directory Repository” version “7.1.0.0”
JDBC pool configuration “CentralConfigPool”
Configuration type “Cache Configuration” version “7.1.0.0”
Configuration type “Coherence Cache Configuration” version “7.0.0.0”
Configuration type “Tangosol Coherence Configuration” version “7.1.0.0”
Configuration type “Lock Configuration” version “7.0.0.0”
Configuration type “Journal Logging” version “7.0.0.0”
Configuration type “JNDI Configuration” version “7.0.0.0”
Configuration type “Amoeba Behavior Settings” version “7.0.0.0”
Configuration type “Analysis Engine Settings” version “7.0.0.0”
Configuration type “Database Settings” version “7.1.0.0”
Configuration type “Data Maintenance Settings” version “7.1.0.0”
Configuration type “Mail Settings” version “7.0.0.0”
Configuration type “Monitor Behavior Settings” version “7.1.0.0”
Configuration type “Process Tracker Test Settings” version “7.0.0.0”
Configuration type “Process Tracker Settings” version “7.0.0.2”
Configuration type “Station Settings” version “7.0.0.0”
Configuration type “Service Discovery Settings” version “7.0.0.0”
Configuration type “WSAction Settings” version “7.0.0.2”
Configuration type “SNMPAlert Settings” version “7.0.0.2”

Error deploying logical server type “Prediction Engine v7.1.2.0 (1)” version “7.1.2.0” to host “localhost”
Deployment Error: could not bind to path: http://tech.forums.softwareag.com:15003/services/IRemoteConfiguration.wsdl
One or more of the following configurations could not be deployed

System Identity
System Endpoint Registry
JDBC alias configuration type “Analytic Repository” version “7.0.0.0”
JDBC pool configuration “CentralConfigPool”
Configuration type “Journal Logging” version “7.0.0.0”
Configuration type “JNDI Configuration” version “7.0.0.0”
Configuration type “Prediction Settings” version “7.0.0.0”
Configuration type “Database Settings” version “7.1.0.0”

Deployment of environment “MyLab” FAILED due to errors

The deployment is successful when i deploy to a file. But when i import the same file , I am getting the below error.

[COLOR=Red]com.webmethods.ccs.common.ConfigurationException: Error importing configuration environment at com.webmethods.ccs.engine.ConfigurationManager.deserialize(ConfigurationManager.java:1997) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39) at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25) at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585) at electric.util.reflect.Invocation.execute(Invocation.java:85) at electric.util.reflect.Invocation.invoke(Invocation.java:30) at electric.service.object.ObjectService.invoke(ObjectService.java:637) at electric.service.instrumentation.InstrumentingReference.invoke(InstrumentingReference.java:60) at electric.proxy.chain.ReferenceChain.invoke(ReferenceChain.java:155) at electric.proxy.handler.Proxy.invoke(Proxy.java:126) at $Proxy1.deserialize(Unknown Source) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39) at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25) at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585) at com.webmethods.caf.wsclient.proxy.impl.WSClientDynamicProxy.invokeMethod(WSClientDynamicProxy.java:89) at com.webmethods.caf.wsclient.proxy.impl.WSClientDynamicProxy.invoke(WSClientDynamicProxy.java:134) at $Proxy0.deserialize(Unknown Source) at com.webmethods.portal.portlet.wm_cen_config_home.Cen_config_home.uploadFile(Cen_config_home.java:405) at com.webmethods.portal.portlet.wm_cen_config_home.Cen_config_home.finishUploadFile(Cen_config_home.java:739) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39) at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25) at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585) at com.webmethods.portal.mech.portlet.impl.PortletMechanics.executePortletMethod(PortletMechanics.java:117) at com.webmethods.portal.bizPolicy.command.portlet.ExecutePortletMethod.executePortletMethod(ExecutePortletMethod.java:53) at com.webmethods.portal.framework.portlet.LegacyPortletContainer.process(LegacyPortletContainer.java:229) at com.webmethods.portal.framework.portlet.LegacyPortletContainer.processPortletAction(LegacyPortletContainer.java:110) at com.webmethods.portal.framework.portlet.beans.rest.RestfulPCAHandler.handle(RestfulPCAHandler.java:182) at com.webmethods.portal.framework.dispatch.DispatchManager.handle(DispatchManager.java:438) at com.webmethods.portal.framework.dispatch.DispatchManager.handleDispatch(DispatchManager.java:371) at com.webmethods.portal.framework.impl.PortalServlet.service(PortalServlet.java:242) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:689) at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHolder.handle(ServletHolder.java:428) at org.mortbay.jetty.servlet.WebApplicationHandler$CachedChain.doFilter(WebApplicationHandler.java:830) at com.webmethods.portal.framework.impl.NTLMFilter.doFilter(NTLMFilter.java:50) at org.mortbay.jetty.servlet.WebApplicationHandler$CachedChain.doFilter(WebApplicationHandler.java:821) at com.webmethods.caf.faces.servlet.GZIPFilter.doFilter(GZIPFilter.java:34) at org.mortbay.jetty.servlet.WebApplicationHandler$CachedChain.doFilter(WebApplicationHandler.java:821) at org.mortbay.jetty.servlet.WebApplicationHandler.dispatch(WebApplicationHandler.java:471) at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler.handle(ServletHandler.java:568) at org.mortbay.http.HttpContext.handle(HttpContext.java:1530) at org.mortbay.jetty.servlet.WebApplicationContext.handle(WebApplicationContext.java:633) at org.mortbay.http.HttpContext.handle(HttpContext.java:1482) at com.webmethods.portal.webApplication.WmWebAppContext.handle(WmWebAppContext.java:159) at org.mortbay.http.HttpServer.service(HttpServer.java:909) at org.mortbay.http.HttpConnection.service(HttpConnection.java:820) at org.mortbay.http.HttpConnection.handleNext(HttpConnection.java:986) at org.mortbay.http.HttpConnection.handle(HttpConnection.java:837) at org.mortbay.http.SocketListener.handleConnection(SocketListener.java:245) at org.mortbay.util.ThreadedServer.handle(ThreadedServer.java:357) at org.mortbay.util.ThreadPool$PoolThread.run(ThreadPool.java:534)

Analytical Engine, Prediction engine, Data Collector MWS all are running in the default port.
I had also tried defining a new environment again getting the same error. Is there any fix available for this.

Please help me to overcome the issue.
Thanks in advance…

Thanks & Regards
Vidhya
[/COLOR]

If you look in the installation guide, it specifically says not to use localhost for Optimize components. The issue you’re probably running into is that the Optimize ports are bound to one IP and localhost is resolving to a different one.

To see if this is the problem, ping localhost to see what IP it comes back with. Then, do a netstat -an and look for the Optimize ports (e.g. netstat -an | findstr 15001). If the IP returned from netstat is different than the one returned from pinging localhost, there’s your problem. Change your environment so that it uses the host name associated with that IP or uses that IP directly.

Percio

I tried the command netstat for the optimize port, but the IP always listening 0.0.0.0. any advice?