CAF 503 Publish Error

We are testing running a new blank UI Development / CAF Web Application, however when we run it, we get the following error:

!ENTRY com.webmethods.caf.server.wmportal 4 0 2016-11-11 13:06:41.846
!MESSAGE org.apache.axis2.AxisFault: Transport error: 503 Error: Service Unavailable
!STACK 0
org.apache.axis2.AxisFault: Transport error: 503 Error: Service Unavailable
at org.apache.axis2.transport.http.HTTPSender.handleResponse(HTTPSender.java:310)
at org.apache.axis2.transport.http.HTTPSender.sendViaPost(HTTPSender.java:194)
at org.apache.axis2.transport.http.HTTPSender.send(HTTPSender.java:75)
at org.apache.axis2.transport.http.CommonsHTTPTransportSender.writeMessageWithCommons(CommonsHTTPTransportSender.java:404)
at org.apache.axis2.transport.http.CommonsHTTPTransportSender.invoke(CommonsHTTPTransportSender.java:231)
at org.apache.axis2.engine.AxisEngine.send(AxisEngine.java:443)
at org.apache.axis2.description.OutInAxisOperationClient.send(OutInAxisOperation.java:406)
at org.apache.axis2.description.OutInAxisOperationClient.executeImpl(OutInAxisOperation.java:229)
at org.apache.axis2.client.OperationClient.execute(OperationClient.java:165)
at org.apache.axis2.client.ServiceClient.sendReceive(ServiceClient.java:555)
at org.apache.axis2.client.ServiceClient.sendReceive(ServiceClient.java:531)
at com.webmethods.caf.server.wmportal.publisher.WmPortalPublisher.invokeWebService(WmPortalPublisher.java:485)
at com.webmethods.caf.server.wmportal.publisher.WmPortalPublisher.invokeWebServiceUsingAuth(WmPortalPublisher.java:320)
at com.webmethods.caf.server.wmportal.publisher.WmPortalPublisher.deployComponent(WmPortalPublisher.java:294)
at com.webmethods.caf.server.wmportal.publisher.WmPortalPublisher.publish(WmPortalPublisher.java:180)

at org.eclipse.jst.server.generic.core.internal.GenericServerBehaviour.publishModule(GenericServerBehaviour.java:82)
at org.eclipse.wst.server.core.model.ServerBehaviourDelegate.publishModule(ServerBehaviourDelegate.java:1091)
at org.eclipse.wst.server.core.model.ServerBehaviourDelegate.publishModules(ServerBehaviourDelegate.java:1183)
at org.eclipse.wst.server.core.model.ServerBehaviourDelegate.publish(ServerBehaviourDelegate.java:987)
at org.eclipse.wst.server.core.model.ServerBehaviourDelegate.publish(ServerBehaviourDelegate.java:774)
at org.eclipse.wst.server.core.internal.Server.publishImpl(Server.java:3157)
at org.eclipse.wst.server.core.internal.Server$PublishJob.run(Server.java:345)
at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:55)

We believe the other settings are correct (the Publish Port is the My WebMethods port).

How can we troubleshoot/fix?
MWS_CAF_Publish.PNG

Hi Peter,

are you connecting through a proxy to the server?

You can check this under Window → Prefererences → General → Network Connections.

Regards,
Holger

Yes, thanks, going “Direct” has fixed it.