Descriptor index not valid while inserting record into AS400

Hello,

I am trying to insert a record into AS400 table and I get the following error:

Could not run ‘insertMAPICSItem’.

com.wm.pkg.art.error.DetailedSystemException: [ART.117.4002] Adapter Runtime (Adapter Service): Unable to invoke adapter service ClimateControl.ERP.Mapics.AdapterServices:insertMAPICSItem.
[ADA.1.316] Cannot execute the SQL statement “INSERT INTO AMFLIBI.itemasa (ITNBR,RECID,INVFG,LOLEV,NOSLC,NOPWU,NODET,NOROP,RACNO,FOTAB,ITDSC,ENGNO,PRICE,UCDEF,UNMSR,ITTYP,ITCLS,VALUC,VNDNR,WHSLC,DPTNO,WEGHT,STDSU,CARRY,SNFLG,DMCOD,UPDM1,UPDM2,UPDM3,UPDM4,UPDM5,UPDM6,SAFLG,PACKC,MDATE,RECAF,QTYWK,LVNDN,LPLAN,QCTYP,QCDAY,INTYP,BLCF,ALLOC,CUMSY,CUMCY,CUMAY,SBQTY,MSCOD,DMDFN,MPERC,RSCNO,RSCBF,PMULT,PTRCD,LSTUM,MSWFG,RPMTN,MSACT,RVIEW,OMITP,ALCLV,EXCTL,RTCHG,WSUSR,ITD20,ITD10,MDTAG,RTGID,SELNO,PTAXI,STAXI,IPRAF,PFPLN,ITACIM,UUSAIM,UUSBIM,UUSCIM,UUCAIM,UUCBIM,UUCCIM,UUQ1IM,UUA1IM,UUD1IM,UU25IM,UU40IM,UVHCIM,UVMCIM,UVOCIM) VALUES (‘AAAAA’,‘A’,1,0,0,0,0,0,0,1,‘AAAAA’,’’,0.000,0.00000000,‘PZ’,‘1’,’’,’’,’’,’’,’’,0.000,0.00000000,0.000,’’,’’,0.000,0.000,0.000,0.000,0.000,0.000,0,’’,0,1,0.000000,’’,0,0,0,0,0,0,1.000,1.000,1.000,1.000,’’,0,0,’’,‘N’,0.000,0,’’,0,’’,0,0,’’,0,0,0,’’,’’,’’,’’,’’,’’,’’,’’,0.00,0,’’,’’,’’,’’,’’,’’,’’,0.000,0.00,0,’’,’’,’’,’’,’’)”. "
(07009/-99999) Descriptor index not valid."
Descriptor index not valid.

My environment:

AS400 - V5R2
WebMethods - 6.5,
JDBC Adapter - 6.5

The as400 connection parameters are:

DataSource Class com.ibm.as400.access.AS400JDBCDataSource